Roparun 2022

In 2022 vindt de Roparun volledig plaats in Nederland. Van 4 t/m 6 juni zullen vele teams starten op Vliegbasis Twente en middels 2 verschillende routes traditiegetrouw eindigen in Rotterdam.

Stichting Joepie heeft hierbij route zuid en zal o.a. door Brabant komen, waaronder door de eigen thuisbasis Dinteloord.

De Roparun is een estafetteloop met, normaliter, startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!).

Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.